Järviseudun Lasiasennus Ky
Termomatto

Terassilämmitin

 

 

 Alutec-parvekelasitus

    

    

 

 

 

 

 

Parvekelasitus suojaa parveketta niin pölyltä ja sateelta kuin tuulelta ja melulta ja mahdollistaa parvekkeen ympärivuotisen käytön. Alutecin parvekelasituksissa on helppokäyttöinen lukitusmekanismi, joka mahdollistaa reunimmaisen lasi-elementin käytön kolmen eri tuuletusasennon tuuletusikkunana. Lasit voidaan avata parvekkeen sivuseinille yksitellen, jolloin koko lasitusaukko saadaan vapaaksi.

Alutec-parvekelasituksen voi asentaa lähes mille parvekkeelle tahansa: sopivia kiinnityspintoja ovat betoni, teräs, puu ja esimerkiksi Alutec-parvekekaide.

Säätöprofiili takaa nopean ja siistin asennuksen: parvekelaatan ja parvekelasituksen yläreunaan ei jää näkyville asennuskiiloja tai häiritseviä rakoja.

   

Rakenne

Alutec-parvekelasitus on yläkantoinen, pystypuitteeton lasitusjärjestelmä, jossa parvekelasit kiinnitetään ylä- ja alapäästä niittaamalla alumiiniprofiileihin. Niitit tai ruuvit eivät näy profiilin ulkopuolelle ja kun parvekelasitus integroidaan Alutec-parvekekaiteeseen, myös näkymä ulos parvekkeelta on mahdollisimman hyvä.

Lasielementit ovat kirkasta 6 mm, 8 mm tai 10 mm karkaistua lasia ja niiden saranat valmistetaan kestävästä alumiiniseoksesta. Haluttaessa voidaan käyttää myös etsattuja tai auringolta suojaavia laseja.

   
 

Merkinnät ja määräykset

Alutec-parvekelasitus on patentoitu tuote. Parvekelasitus on testattu EN 12210, EN12211, SFS 3304 sekä EN12600 standardien mukaisesti ja kaikki järjestelmässä käytettävät osat on koevanhennettu standardin ISO 4892-2 mukaisesti.

Parvekelasitus on ETA-hyväksytty ja sille on myönnetty CE-merkintä. Kaikki Alutec-parvekelasituksessa käytettävät lasit ovat karkaistuja, SFS EN 12150 standardin mukaisia laseja.

Kaikkiin Alutec-parvekelasituksiin voi valita kirkkaan lasin sijasta esimerkiksi pinnoitetun aurinkosuojalasin, värillisen aurinkosuojalasin tai vaikkapa himmeän satiinilasin näkösuojaa antamaan.


 

Ääneneristävyys

Alutec-parvekelasituksen ilmaääneneristävyys on määritetty yhdessä VTT:n kanssa standardin EN ISO 10140-2:2010 mukaan. Ilmaääneneristysluku Rw, Rw+C ja Rw+Ctr on määritelty standardin EN ISO 717-1:1996 mukaisesti. Voimme tarjota asiakkaillemme tutkittua tietoa Alutec-parvekelasituksen ääneneristävyydestä. Esimerkiksi käytetyimmällä 6 mm lasivahvuudella Alutec3 parvekelasituksella päästään 20 dB ääneneristävyyteen kaupunkiliikennemelua vastaan. Lisäksi voimme tarjota erikoisratkaisuja, joilla ääneneristävyyttä voidaan parantaa edelleen vaativissa kohteissa. Kysy lisää myynnistämme!